Facebook

Εμβόλια σκύλου και γάτας

 

logo - Αντιγραφή 22

εμβολιασμοι Τι είναι τα εμβόλια;
Τα εμβόλια είναι μια σημαντική «ασπίδα» προστασίας για τα κατοικίδια μας. Είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία του μικρού μας φίλου.

εμβολιασμοιΣε πια ηλικία ξεκινούν οι εμβολιασμοί;
Μπορούμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς από την ηλικία των 35 ημερών στα σκυλάκια και των 2 μηνών στα γατάκια.

εμβολιασμοιΠόσες δόσεις εμβολίων γίνονται στα κουτάβια και στα γατάκια ;
Εξαρτάται από την ηλικία που θα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς. Οι ελάχιστος αριθμός δόσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη πλήρους ανοσίας και προστασίας του οργανισμού είναι δύο.

εμβολιασμοιΤο εμβολιακό πρόγραμμα είναι το ίδιο για όλα τα ζώα;
Όχι βέβαια, το εμβολιακό πρόγραμμα προσαρμόζεται σε κάθε ζώο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

εμβολιασμοιΠότε σταματάμε να κάνουμε εμβόλια στα ζώα μας;
Δεν σταματάμε. Σε όλη την ζωή του ζώου χρειάζονται ετήσιες η και εξαμηνιαίες επαναληπτικές δόσεις για κάποιες ασθένειες.

εμβολιασμοιΧρειάζεται να κάνουμε εμβόλια στο ζώο μας αν δεν βγαίνει από το σπίτι;
Ναι χρειάζεται. Υπάρχει δυνατότητα να μεταφέρουμε εμείς οι ίδιοι μέσα στο σπίτι μας λοιμογόνους παράγοντες από το εξωτερικό περιβάλλον.

εμβολιασμοιΓια ποιες ασθένειες εμβολιάζουμε το σκυλάκι μας;
Οι ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα σκυλάκια μας είναι η Λοιμώδης Παρβοεντερίτιδα (τύφος), η νόσος Carre (μόρβα), η Λοιμώδης Ηπατίτιδα, η Λεπτοσπείρωση, η Αναπνευστική Νόσος, η Λύσσα και το εμβόλιο ενάντια στη Λεισμάνια (Καλααζαρ)
εμβολιασμοιΟι ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα γατάκια μας είναι η Πανλευκοπενία, η Λοιμώδης Τραχειοβρογχίτιδα, ο Καλυκοιός,  η Λευχαιμία και η Λύσσα.

εμβολιασμοιΤα εμβόλια προστατεύουν μόνο στο ζώο μου η και εμένα;

Τα εμβόλια προστατεύουν το ζώο σας και εσάς. Στο εμβολιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ασθένειες  που αφορούν μόνο το ζώο σας πχ Παρβοεντερίτιδα (ζωονόσοι), αλλά και ασθένειες που μπορεί να προσβάλουν και τον άνθρωπο πχ Λύσσα, Λεπτοσπείρωση(ζωοοανθρωπονόσοι).

εμβολιασμοιΕίμαι νομικά υπόχρεος να εμβολιάσω το ζώο μου;
Ναι. Ο νόμος υποχρεώνει να εμβολιάζουμε τα ζώα μας κάθε χρόνο για την Λύσσα. με ετήσιες αναμνηστικές δόσεις εφ΄ όρου ζωής του μικρού μας φίλου.

εμβολιασμοιΜπορεί να κάνω μόνος μου το εμβόλιο;
Ναι, αν είστε κτηνίατρος. Ο εμβολιασμός δεν είναι απλά μια ένεση. Απαιτείται κλινική εξέταση του ζώου για να διαπιστωθεί ότι το ζώο είναι υγιές και μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός. Σκεφτείτε! Θα εμβολιάζατε ποτέ εσείς το παιδί σας αν δεν είστε παιδίατρος;

 

logo - Αντιγραφή 33