Facebook

Άρθρα

Περιεχόμενα 

CAM02083 (3)   Γιατί  παίρνουμε έναν σκύλο;


CAM02083 (3)   Εμβόλια σκύλου – γάτας

  Τι είναι τα εμβόλια;
Τα εμβόλια είναι μια σημαντική «ασπίδα» προστασίας για τα κατοικίδια μας. Είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία του μικρού μας φίλου….Δείτε περισσότερα….images (8)


CAM02083 (3)   Αποπαρασιτώσεις

   Τι είναι τα παράσιτα;
Γενικά παράσιτο στη Βιολογία χαρακτηρίζεται ο οργανισμός που ζει και αναπτύσσεται σε βάρος άλλου οργανισμού, από τον οποίο τρέφεται με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες…. Δείτε περισσότερα….

images (7)


CAM02083 (3)   Λεισμανίαση (Καλααζαρ)

Η Λεισμανίαση η όπως αλλιώς αναφέρεται ως καλαζάρ  είναι μια θανατηφόρος ασθένεια που προσβάλλει κυρίως τα σκυλιά. Μπορεί επίσης να προσβάλλει τον άνθρωπο. Η ασθένεια μεταδίδεται από ζώο σε ζώο με την βοήθεια μιας ειδικής σκνίπας που ονομάζεται φλεβοτόμος (Phlebotomous)…. Δείτε περισσότερα….

Phlebotomus_sp


CAM02083 (3)   Στείρωση του σκύλου και της γάτας

Τι είναι η στείρωση;

Στείρωση είναι η αφαίρεση των όρχεων στα αρσενικά και  η αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών στα θηλυκά ζώα….Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3)   Η ιστορία του Κίκο

Ο Κίκο προσκομίσθηκε στο Ιατρείο μας το Μάρτιο του 2014 με πρόβλημα προβολής μεσοσπονδύλιου δίσκου. Σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη αποφασίστηκε η άμεση χειρουργική επέμβαση….Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3)   Αφαίρεση κατσαβιδιού από την κοιλιακή κοιλότητα σκύλου

Μας προσκομίσθηκε σκυλίτσα με πόνο στην κοιλιά. Μετά από ακτινογραφία διαπιστώθηκε οτι υπήρχε ένα κατσαβίδι στην κοιλιά του. Απίστευτο…. Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3)  Οδοντιατρικά προβλήματα στο σκύλο και στη γάτα

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών ζώων ρωτάνε : «Χαλάνε» τα δόντια  του σκύλου και της γάτας;Η απάντηση είναι απλή. Ναι «χαλάνε», αν δεν υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα….Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3)  Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση

 Τι είναι  το microchip;

Είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα του ζώου. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική μικροπλακέτα μεγέθους περίπου κόκκου ρυζιού. Περιέχει ένα 15ψήφιο αριθμό μοναδικό για κάθε ζώο…. Δείτε περισσότερα….
Microchip


CAM02083 (3)  Δηλητηριάσεις σε Σκύλους και Γάτες

Η δηλητηρίαση είναι μια πολύ σοβαρή και επείγουσα κατάσταση που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, γιατί απειλή άμεσα την ζωή του ζώου σας….Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3)  Σχετικά με την διατροφή σκύλου και γάτας

Η διατροφή του σκύλου και της γάτας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την υγεία και την μακροζωία των μικρών μας φίλων….Δείτε περισσότερα….


 

CAM02083 (3)  Τοξοπλάσμωση

Η τοξοπλάσμωση είναι μια ασθένεια που οφείλεται στο παράσιτο Toxoplasma gondi.Είναι ασθένεια που προσβάλει τον  άνθρωπο και τα ζώα σε όλο τον κόσμο. Η μόλυνση από τοξόπλασμα έχει διαπιστωθεί σε πάνω από 200 είδη σπονδυλωτών ζώων….Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3)   Θερμοπληξία

Είναι μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση που  οφείλεται στην πολύ αυξημένη θερμοκρασία του σώματος. Συχνά η θερμοκρασία αυτή μπορεί να  υπερβαίνει τους 42οC. Μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται αντιμετώπιση  από τον ιδιοκτήτη του ζώου και μεταφορά στο κτηνιατρείο το συντομότερο δυνατόν.   Δείτε περισσότερα…


 

 CAM02083 (3)Πυομήτρα

Πρόκειται για μια σοβαρή παθολογική κατάσταση της μήτρας ,που αφορά την σκύλα και την γάτα και η οποία  αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα απειλεί την ζωή του ζώου…..     Δείτε περισσότερα


 

CAM02083 (3) Αλλεργία

Η αλλεργία  είναι μία αντίδραση (υπερευαισθησίας) του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ουσίες (αλλεργιογόνα) οι οποίες  υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι επικίνδυνες ή βλαβερές για τον οργανισμό….     Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3) Επιληπτική κρίση, πάσχει το ζώο μου από επιληψία;

Η επιληψία είναι η παθολογική εκείνη κατάσταση όπου εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιληπτικής κρίσης…. Δείτε περισσότερα….


CAM02083 (3) Ουλοστομαστίτιδα της Γάτας

Η χρόνια ουλοστοματίτιδα της γάτας είναι ένα σύνδρομο που προσβάλλει αρκετές γάτες. Η νόσος είναι γνωστή και ως αυτοάνοση στοματίτιδα, λόγω της διήθησης των βαθύτερων στιβάδων του βλεννογόνου της στοματικής κοιλότητας από λεμφοκύτταρα ή πλασμοκύτταρα (λεμφο-πλασμοκυτταρική στοματίτιδα). Πιθανός ο ρόλος ιών στην εμφάνιση της ουλοστοματίτιδας είναι ο FIV, ο FeLV και ο καλυκοϊός…         Δείτε περισσότερα…

 


CAM02083 (3) Εξάρθρημα επιγονατίδας

Το εξάρθρημα της επιγονατίδας (ΕΕ) είναι μια από τις συχνότερες ορθοπαιδικές παθήσεις των οπισθίων άκρων του σκύλου. Μπορεί να εκδηλωθεί με άλγος και χωλότητα και οδηγεί σε δευτερογενή οστεοαρθρίτιδα. Συνηθέστερα εμφανίζεται σε μικρότερες φυλές όπως…….                                                                                 Δείτε περισσότερα…


Δυσπλασία Ισχύου

Η δυσπλασία της άρθρωσης του ισχίου είναι κληρονομικής αιτιολογίας και αποτελεί ένα από τα συχνότερα αίτια οστεοαρθρίτιδας.
Κατά την ηλικία των 3-6 μηνών παρουσιάζεται αστάθεια της άρθρωσης, δηλαδή χαλάρωση του ισχίου με αποτέλεσμα την αυξημένη κινητικότητα της κεφαλής του μηριαίου….                                Δείτε περισσότερα…

 

logo - Αντιγραφή 33